Турция подкрепя членството на Украйна в НАТО. Това стана ясно след

...
Турция подкрепя членството на Украйна в НАТО. Това стана ясно след
Коментари Харесай

Ердоган подкрепя членството на Украйна в НАТО

Турция подкрепя членството на Украйна в НАТО. Това стана ясно след срещата сред украинския президент Володимир Зеленски и турския му сътрудник Реджеп Ердоган в Истанбул.
Ердоган се разгласи и за удължаването на зърнената договорка. Анкара чака договорката за зърното, която изтича на 17 юли, да бъде удължена с най-малко три месеца и по принцип поддържа удължаването на съглашението с две години.
Доставките на зърно се правят според съглашение, подписано в Истанбул на 22 юли предходната година сред Турция, Руската федерация, Украйна и Организация на обединените нации, предвиждащо безвреден кулоар за експорт на зърно и хранителни артикули от украински пристанища. В Истанбул бе открит Съвместен координационен център, който инспектира товарите.  „ Продължаваме да преговаряме както с Русия, по този начин и с Украйна за замяна на военнопленници. Президентът Путин може да посети Турция следващия месец. И ние още веднъж ще имаме опция да обсъдим въпроса на четири очи. Ще продължа да организирам телефонни диалози с него “, съобщи Ердоган.
Украинският президент Володимир Зеленски благодари на президента Ердоган и на турския народ за оказваната поддръжка. Благодаря на Турция, че поддържа териториалната целокупност и суверенитета на Украйна, сподели Зеленски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР